Panna cotta med brombær
12. oktober 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Gæsterne hygger sig rundt om bordet, og I har lige spist et lækkert måltid. Nu er det tid til dessert, og den har du heldigvis forberedt dagen før. Det eneste, du skal, er at bruge et par minutter på at pynte den, og så kan du sætte de smukkeste lilla glas frem på bordet.
Bemærk
Køletid: Mindst 5 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog brombær og mælk i en gryde på lav varme, indtil brombærrene begynder at blive lidt bløde. Blend blandingen med en stavblender, og hæld den gennem en sigte.
Hæld brombærmælken og piskefløden i en gryde. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og lad blandingen koge ved svag varme i 10 minutter.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Vrid husblas fri for vand, og rør den hurtigt ud i den varme flødeblanding.
Fordel blandingen i små glas, og sæt dem i køleskabet i mindst 5 timer.
Pynt panna cottaen med chokoladeperler, friske brombær og citronmelisse.
Tip!
Du kan også kombinere forskellige bær. Erstat nogle af brombærrene med f.eks. hindbær, solbær eller ribs.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk