Panna cotta med Amarena-kirsebær
1. marts 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Amarena-kirsebær kan bruges til meget mere end risalamande. Vil du servere en lidt anderledes juledessert, kan du gemme nogle kirsebær under et blødt lag panna cotta med vaniljesmag. Gæsterne bliver med garanti begejstrede.
Bemærk
Køletid: Mindst 5 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld piskefløde og sødmælk i en lille gryde. Tilsæt sukker og kornene fra vaniljestangen, og lad blandingen koge ved svag varme i 10 minutter.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Vrid husblassen fri for vand, og rør den hurtigt ud i den varme flødeblanding.
Læg 4 Amarena-kirsebær i bunden af hvert af de glas, som du skal servere panna cottaen i.
Hæld væsken i glassene, og sæt dem i køleskabet i mindst 5 timer.
Skær granatæblet over, og pil kernerne.
Rist mandelflagerne på en tør pande, til de bliver gyldne.
Pynt panna cottaen med granatæble, mandelflager, skovsyre og chokoladeperler.
Tip!
Du kan også hælde et par skefulde sirup fra Amarena-glasset i panna cottaen. Så får den endnu mere smag af de lækre kirsebær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk