Yoghurt-panna cotta med passionsfrugtsirup
26. november 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Aller Media
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert, som laves på fløde. Her får den et frisk tvist ved at erstatte noget af fløden med yoghurt og toppe med passionsfrugtsirup.
Bemærk
Afkøling: 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
4 portionsglas
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 4 minutter, og knug vandet ud af dem.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Varm fløde, sukker og vaniljekorn op i en gryde, og lad det simre i et par minutter. Tag gryden af varmen, og smelt husblassen i flødeblandingen.
Lad flødeblandingen køle af til den er lunken, og bland så yoghurten i.
Pensl portionsglas med lidt olie, og fordel panna cottaen i dem. Stil dem på køl i mindst 2 timer i køleskabet.
Halvér passionsfrugterne, og skrab frugtkødet ud. Rør frugtkøddet sammen med sukker i en gryde.
Kog siruppen og, og lad den koge lidt ind. Køl den af i køleelskabet.
Fordel siruppen over yoghurt-panna cottaen lige inden servering.
Tip!
Du kan servere panna cottaen i glassene, de er lavet i, eller lave dem i små aluforme, og forsigtigt vende hver portion ud på en tallerken.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på panna cotta