Lammegryde med tomater og squash

Lækker krydret lammegryde med tomater og squash, der får smag fra det indiske blandingskrydderi garam masala, som typisk består af kardemommefrø, sort peber, kanel, muskat, nellike, koriander og spidskommen.

Bemærk: Ovntid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kødet i 5 cm store tern, og læg det i en skål. Pres saften af citroner, og hæld det over kødet sammen med olivenolie.
Skræl og riv ingefærstykket, og massér det ind i kødet sammen med garam masala – brug hænderne.
Dæk skålen til, og stil den i køleskabet i mindst 1 time.
Pil og hak løg og hvidløg. Skyl squashen, og skær den i tykke stave. Skær den bløde midte af kerner væk. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte.
Tænd ovnen på 180°. Varm olie op i en stegegryde (skal kunne gå i ovnen). Steg løg og hvidløg i gryden, til de er klare.
Brun kødet i gryden ad flere omgange. Læg det tilbage i gryden, når det hele er brunet.
Tilsæt squash, tomater, tomatpuré, chiliflager og bouillon. Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen i 1½ time.
Kog byg- eller speltkerner efter anvisningen på pakken, og servér som tilbehør til lammegryden sammen med yoghurt og et drys skyllet, hakket persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck