Marokkansk lammegryde
2. februar 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Tegner
Sød, krydret og varmende efterårsret med lam, aubergine, søde kartofler og masser af gode krydderier. Gryderetten får sin cremethed fra kokosmælk, der kan erstattes af fløde.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær lammekød i tern, hvis ikke kødet allerede er udskåret, og sæt dem til side.
Skær aubergine og søde kartofler i grove tern. Snit hvidløg i tynde skiver.
Vend dem med olie og salt på en bageplade med bagepapir, og bag i 20 minutter, imens du går videre med resten af retten.
Svits hakkede løg og revet ingefær i olivenolie i en stor gryde. Lad karry, koriander og gurkemeje riste med i 1 minut, når løgene er blevet bløde.
Læg kødet i gryden, og brun det. Skær abrikoserne i strimler, og vend dem i sammen med flåede tomater og kokosmælk.
Bring saucen i kog, og lad den simre under låg i 10 minutter.
Tilsæt ovnbagte grøntsager, når de er møre, og varm retten igennem. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Top retten med koriander og grofthakkede mandler. Servér med lune brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk