Krydret rabarberchutney med anis og ingefær

Intet forår uden rabarberchutney! Denne version er smagt til med spændende krydderier.

Krydret rabarberchutney med anis og ingefær
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Lea Kaae Hansen
Bemærk:Hvis det ikke er rabarbersæson, eller hvis det skal gå stærkt, kan du bruge rabarber fra frost, der allerede er snittet.

Ingredienser

glas
rabarber
300 g
usprøjtet appelsiner
1
frisk ingefær
1 cm
hele peberkorn
0,20 tsk.
stjerneanis
1
sukker
1½ dl
hvidvinseddike
1 dl

Sådan gør du

Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker på ca. 2 cm.
Riv ¼ af appelsinskallen fint, og pres saften. Skræl ingefær, og skær 1 cm af.
Bland rabarber, appelsinsaft, appelsinskal, ingefær, peberkorn, stjerneanis, sukker og eddike i en lille gryde, og bring langsomt blandingen i kog.
Lad blandingen koge ind til en tyk chutney i ca. 15 minutter. Smag den evt. til med mere sukker eller eddike.
Tag chutneyen af varmen, og lad den trække, til den er kold. Hæld chutneyen på et rent glas med låg. Opbevares på køl i op til 2-3 uger.

Tip!

Servér den sødlige rabarberchutney som tilbehør til grydestegt kylling eller som alternativ til marmelade på weekendens ostebord.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'