Krydret rabarberchutney med anis og ingefær
Intet forår uden rabarberchutney! Denne version er smagt til med spændende krydderier.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Lea Kaae Hansen
Bemærk:Hvis det ikke er rabarbersæson, eller hvis det skal gå stærkt, kan du bruge rabarber fra frost, der allerede er snittet.
Ingredienser
glas
- rabarber
- 300 g
- usprøjtet appelsiner
- 1
- frisk ingefær
- 1 cm
- hele peberkorn
- 0,20 tsk.
- stjerneanis
- 1
- sukker
- 1½ dl
- hvidvinseddike
- 1 dl
Sådan gør du
Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker på ca. 2 cm.
Riv ¼ af appelsinskallen fint, og pres saften. Skræl ingefær, og skær 1 cm af.
Bland rabarber, appelsinsaft, appelsinskal, ingefær, peberkorn, stjerneanis, sukker og eddike i en lille gryde, og bring langsomt blandingen i kog.
Lad blandingen koge ind til en tyk chutney i ca. 15 minutter. Smag den evt. til med mere sukker eller eddike.
Tag chutneyen af varmen, og lad den trække, til den er kold. Hæld chutneyen på et rent glas med låg. Opbevares på køl i op til 2-3 uger.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner