Krydret lammegryde med kanel, ingefær og perlespelt
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
De varme krydderier og en god sauce i denne lammegryde, får hyggen til at sprede sig omkring bordet lige med det samme.
Bemærk
Kogetid i alt: 1 time og 10 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær lammekød i tern på 3 x 3 cm. Pil rødløg og hvidløg, og skær begge dele i tern.
Opvarm olien i en dyb (sautere)pande. Steg rødløg, hvidløg, ingefær og alle krydderierne let i olien ved middel varme.
Tilsæt lammekødet, og brun det godt på alle sider.
Hæld vandet i panden, læg låg på, og lad retten småkoge ved svag varme i 45 minutter.
Skyl perlespelten i koldt vand, og vend den med lammekødet. Kog videre i 25 minutter.
Pynt med frisk koriander, og server straks.
Tip!
Retten kan tilberedes med oksebov i stedet for lammekød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk