Kylling i krydret ingefær-tomatsauce med spinat og ris
6. juli 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Den her kyllingeret er både nem og hurtigt at lave - og det er helt uden at gå ned på smag. Retten er nemlig indisk-inspireret med tandoori-krydderi.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og skær begge dele i små tern. Skræl ingefæren, og riv den fint. Skyl og slyng spinaten, og hak den groft. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Skær kyllingefileterne i tern.
Steg løg og hvidløg i olie i en gryde i 3-4 minutter. Tilsæt ingefær, kyllingetern og tandoori-krydderi, og steg i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomatpuré og vand, læg låg på gryden, og lad retten simre i 8-10 minutter, til kyllingekødet er tilberedt. Tjek undervejs, og tilsæt lidt ekstra vand om nødvendigt.
Tilsæt spinat og tomater de sidste 2 minutter af kogetiden, og vend rundt. Kog videre, og smag til med salt, peber og evt. mere tandoori-krydderi.
Servér ris og kylling i skåle, og drys med lidt chiliflager.
Tip!
Tandoorikrydderi er en indisk krydderiblanding, der dufter og smager af 1001 nat - det fås i de fleste velassorterede supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk