Kylling i krydret ingefær-tomatsauce med spinat og ris

6. juli 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Den her kyllingeret er både nem og hurtigt at lave - og det er helt uden at gå ned på smag. Retten er nemlig indisk-inspireret med tandoori-krydderi.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg, og skær begge dele i små tern. Skræl ingefæren, og riv den fint. Skyl og slyng spinaten, og hak den groft. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Skær kyllingefileterne i tern.
Steg løg og hvidløg i olie i en gryde i 3-4 minutter. Tilsæt ingefær, kyllingetern og tandoori-krydderi, og steg i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomatpuré og vand, læg låg på gryden, og lad retten simre i 8-10 minutter, til kyllingekødet er tilberedt. Tjek undervejs, og tilsæt lidt ekstra vand om nødvendigt.
Tilsæt spinat og tomater de sidste 2 minutter af kogetiden, og vend rundt. Kog videre, og smag til med salt, peber og evt. mere tandoori-krydderi.
Servér ris og kylling i skåle, og drys med lidt chiliflager.

Tip!

Tandoorikrydderi er en indisk krydderiblanding, der dufter og smager af 1001 nat - det fås i de fleste velassorterede supermarkeder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar