Klassisk kransekage-tårn med glasur og chokolade

Det er faktisk slet ikke så svært at lave et hjemmelavet kransekage-tårn med glasur og chokolade, som kan serveres til fx nytår, dåb, jubilæum og studenterfest, og så smager det meget bedre end det færdigkøbte!

Ingredienser

Udstyr

et papirkræmmerhus eller en sprøjtepose med lille rund tylle

Sådan gør du

Ælt marcipan og flormelis sammen i en skål. Tilsæt æggehviden, og ælt det grundigt sammen til en helt ensartet og let klistret masse. Stil skålen på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Del marcipanmassen i 2 halvdele. Rul hver del ud til stænger med en diameter på 1½ cm. Skær stængerne i stykker på hhv. 4, 6, 8, 10, 12, 14 cm, osv.
Sæt enderne på stykkerne sammen, så de danner ringe i forskellige størrelser. Vær forsigtig og grundig, når du former ringene, så kransekagen bliver så jævn i udtrykket som muligt.
Læg ringene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til de er let gyldne.
Hold godt øje, så de ikke pludselig bliver for mørke. Lad kransekageringene køle af.
Rør sigtet flormelis og æggehvide sammen til en tyk og sej glasur, der næsten ikke løber.
Fyld den i et papirkræmmerhus eller en sprøjtepose med lille rund tylle, og pynt kransekageringene med glasur. Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad.
Læg den største kransekagering på et serveringsfad. Dyp forsigtigt bunden af den næststørste kransekagering i chokoladen, og placér den oven på den største ring.
Gentag processen med alle ringene, til hele kransekagen er samlet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 10. september 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic