Kartoffeltortilla med frisk chorizo

Den spanske tortilla er en skøn ret, der her serveres med krydrede chorizopølser. Retten minder lidt om en dansk æggekage – dog med fyld af kartofler.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne. Kog dem netop møre, og skær dem i store tern. Pil løget, og hak det groft. Pil og hak hvidløg fint.
Tænd ovnen på 190°. Steg kartofler, løg og hvidløg gyldne i olie på en pande, som kan tåle at gå i ovnen. Krydr med salt og peber.
Pisk mælk og æg sammen, og hæld det over kartoffelblandingen.
Bag tortillaen i ovnen i 25-30 minutter (hvis panden ikke kan sættes i ovnen, kan du tilberede retten i et ovnfast fad).
Skær chorizopølsen i tykke skiver, og steg dem sprøde på en tør pande i 2 minutter. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.
Skyl og hak persille. Drys chorizoskiver og persille over tortillaen.
Skyl salaten. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Vend dem i salaten.
Hæld olie og citronsaft over, og krydr med salt og peber. Servér salaten som tilbehør til tortillaen.

Tip!

Du kan sagtens bruge tørret chorizo i stedet for friske pølser.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 31. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth