Kartoffelsuppe med chorizo
18. oktober 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Kartofler er naturligvis den vigtigste ingrediens i suppen, men supplér endelig med lidt persillerod eller pastinak. Husk blot at have mindst 50 % kartofler i suppen, da de giver en god konsistens.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler og persillerødder, og skær dem i grove tern. Flæk porren, skyl den grundigt, og skær den i grove stykker. Pil og hak løg og hvidløg.
Steg alle grøntsagerne i olie i en stor gryde i 8-10 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt laurbærblade, hæld bouillon over, og lad suppen simre under låg i 35-40 minutter.
Tag laurbærbladene op, og kassér dem. Blend suppen med en stavblender til ensartet konsistens. Tilsæt fløde, smag til med salt og peber, og kog op igen.
Skær pølsen i tern, og rist dem gyldne på en varm pande.
Servér suppen rygende varm med stegt chorizo og masser af finthakket purløg.
Tip!
Du kan også toppe suppen med ristet bacon eller pancetta eller nyde en vegetarisk udgave helt uden kød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk