Kartoffeltortilla med bacon
30. juni 2020
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Den spanske omelet tortillaen er nem at lave, altid populær, og man kan nemt gøre brug af de ting, man lige har liggende i køleskabet. Denne variant er med kartofler, løg og tomater – og bacon, som altid er lækkert tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern sammen med løget.
Steg kartofler og løg i lidt olie på en pande, der kan gå i ovnen, under omrøring i 10-15 minutter, til kartoflerne er møre.
Pisk æg, vand, salt og peber sammen, og hæld det i panden. Dæmp varmen.
Skær tomaterne i skiver, og læg dem på tortillaen, inden æggemassen stivner helt. Sæt evt. panden under ovnens grillelement i ca. 2 minutter, til overfladen er gylden.
Steg baconen sprød, og servér den og tortillaen med hakket persille strøet over og rugbrød.
Tip!
Tortillaen smager også glimrende kold dagen derpå.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk