Kartoffeltortilla med bacon

Den spanske omelet tortillaen er nem at lave, altid populær, og man kan nemt gøre brug af de ting, man lige har liggende i køleskabet. Denne variant er med kartofler, løg og tomater – og bacon, som altid er lækkert tilbehør.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern sammen med løget.
Steg kartofler og løg i lidt olie på en pande, der kan gå i ovnen, under omrøring i 10-15 minutter, til kartoflerne er møre.
Pisk æg, vand, salt og peber sammen, og hæld det i panden. Dæmp varmen.
Skær tomaterne i skiver, og læg dem på tortillaen, inden æggemassen stivner helt. Sæt evt. panden under ovnens grillelement i ca. 2 minutter, til overfladen er gylden.
Steg baconen sprød, og servér den og tortillaen med hakket persille strøet over og rugbrød.

Tip!

Tortillaen smager også glimrende kold dagen derpå.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
30. juni 2020 af .

Foto: Martin Tanggaard

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar