Kartoffel-chokolade-kage

En virkelig lækker chokoladekage med kartoffelmos, der giver kagen en svampet konsistens. Tilsæt også nødder for en dejligt knasende fornemmelse.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Bland mel, kakao og bagepulver i en skål. Pisk smør og sukker sammen i en anden skål til en lys og luftig masse.
Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og sørg for at piske godt imellem hvert æg. Rør kartoffelmos og vaniljeessens i.
Vend melblandingen og mælken i dejen, lidt ad gangen, og rør, til dejen er glat.
Hak nødderne groft, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en smurt bageform, og bag den i en 180° varm ovn i 40-45 minutter.
Tjek, om kagen er færdigbagt ved at stikke en tynd kniv ned i midten af kagen. Er kniven helt ren, når du trækker den op igen, er kagen klar.
Tag forsigtigt kagen ud af formen, og afkøl den på en bagerist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 26. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth