Kage med lime og birkes
11. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
De fleste har smagt en klassisk citronkage med birkes. En syrlig sag fuld af knasende små frø. Men har du prøvet at erstatte citronerne med lime? Limefrugterne har en lidt mere markant smag end almindelige citroner, som passer perfekt sammen med rigelige mængder smør og sukker i en saftig kage.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skyl limefrugterne, og riv skallen fint. Pisk smør og sukker luftigt i en skål med en elpisker.
Tilsæt et æg ad gangen, og pisk dejen sammen.
Bland mel, bagepulver og salt sammen, og sigt det i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen.
Vend limeskal, friskpresset limesaft, birkesfrø og piskefløde i dejen.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter, og lad den køle helt af i formen på en rist.
Rør flormelis og vand sammen til en tyk glasur, og fordel den over kagen.
Pynt gerne kagen med tørrede spiselige blomster eller hakkede pistacienødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk