Kage med hvid chokolade og kokos
17. juli 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Aller Media
Kombinationen af hvid chokoladeganache, vanilje og kokos er himmelsk, og smager så englene synger – derfor kaldes kagen også Angel Food Cake.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Pisk æggehviderne sammen med saltet. Tilsæt sukkeret gradvis og dernæst vaniljeessens, og pisk til æggehviderne er helt stive.
Hæld herefter æggehviderne i en større skål, og sigt hvedemel i. Bland forsigtigt massen sammen med en kagespatel.
Hæld blandingen i en bageform med hul i midten uden at smøre formen. Bag kagen i 30 minutter eller indtil kanterne slipper. Stil kagen på en bagerist en time til afkøling.
Hæld halvdelen af fløden i en gryde, og kog kort op. Tilsæt chokoladen, og lad den smelte i fløden.
Stil cremen i køleskabet, til den er kold. Pisk resten af fløden stiv, og rør den godt ind i den afkølede chokolademasse.
Brug en smørkniv til at løsne kagen fra siderne, og skær derefter i to dele med en skarp brødkniv.
Læg den nederste del af kagen på et fad, fordel den hvide chokoladecreme på kagen, og fortsæt med et lag kage mere.
Fordel resten af cremen hele vejen rundt og på toppen af kagen. Pynt evt. med store kokosflager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk