Brownie-cookie-kage
22. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En saftig brownie toppet med cookiedej og bagt i ovnen – en vidunderlig og perfekt snasket kombination, der kun bliver endnu bedre af en kugle vaniljeis på toppen.
Ingredienser
Udstyr
1 bageform, 20 x 25 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bageformen. Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad.
Pisk æg, sukker og brun farin let sammen i en skål med en elpisker, og rør herefter det smeltede chokoladesmør i. Bland mel og salt, og sigt det i dejen. Rør dejen sammen med den friskbryggede kaffe.
Smelt smørret, og afkøl det let. Pisk smeltet smør, tre slags sukker, æg og æggeblomme sammen i en skål med en elpisker. Rør mel, bagepulver og salt i dejen.
Hak chokolade og mandler groft, og tag ¼ af chokoladen fra til drys. Vend mandler og resten af den hakkede chokolade i cookiedejen.
Hæld browniedejen i formen. Fordel cookiedejen i små, tilfældige stykker ovenpå, og drys med den sidste hakkede chokolade.
Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten. Afkøl kagen på en bagerist. Lad herefter kagen sætte sig på køl til næste dag.
Skær kagen i ca. 20 firkantede stykker, og servér med en kugle vaniljeis på toppen.
Tip!
Der er kage til mange i denne store brownie med cookie. Gem evt. rester i en lukket beholder i fryseren i op til 1 måned.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lækker opskrift på chocolate chip cookies
Powered by Froala Editor