Brownie-cookie-kage

22. juli 2021 af .

Foto: Columbus Leth

En saftig brownie toppet med cookiedej og bagt i ovnen – en vidunderlig og perfekt snasket kombination, der kun bliver endnu bedre af en kugle vaniljeis på toppen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bageformen. Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad.
Pisk æg, sukker og brun farin let sammen i en skål med en elpisker, og rør herefter det smeltede chokoladesmør i. Bland mel og salt, og sigt det i dejen. Rør dejen sammen med den friskbryggede kaffe.
Smelt smørret, og afkøl det let. Pisk smeltet smør, tre slags sukker, æg og æggeblomme sammen i en skål med en elpisker. Rør mel, bagepulver og salt i dejen.
Hak chokolade og mandler groft, og tag ¼ af chokoladen fra til drys. Vend mandler og resten af den hakkede chokolade i cookiedejen.
Hæld browniedejen i formen. Fordel cookiedejen i små, tilfældige stykker ovenpå, og drys med den sidste hakkede chokolade.
Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten. Afkøl kagen på en bagerist. Lad herefter kagen sætte sig på køl til næste dag.
Skær kagen i ca. 20 firkantede stykker, og servér med en kugle vaniljeis på toppen.

Tip!

Der er kage til mange i denne store brownie med cookie. Gem evt. rester i en lukket beholder i fryseren i op til 1 måned.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar