Kalvemørbrad med spæde rodfrugter og svampeflødesauce

Brug de første nye, spæde rodfrugter sammen med et rigtig lækkert og mørt stykke kød. Du kan forberede det meste på forhånd, så du bare skal stege kødet, riste grøntsagerne og varme saucen til sidst.

Ingredienser

Sådan gør du

Afpuds mørbraden. Gem afpudset til saucen. Skær kødet i flotte bøffer, og vikl en skive bacon eller skinke om hvert stykke. Stil på køl.
Kog afpuds fra mørbraden, vand og skyllet persille uden låg i ½-1 time. Si blandingen, og hæld den tilbage i gryden.
Pil løget, og hak det fint. Rens svampene, og hak dem groft. Kom løg og svampe i gryden, og kog igen i 10 minutter.
Tilsæt balsamico og fløde, og kog ca. 10 minutter. Pisk smørret i til allersidst, og smag til med salt og peber.
Skær toppen af rødbederne, og kog rødbederne i ca. 30 minutter, til de er møre. Gnid skrællen af under koldt vand. Skrab gulerødderne, og kog dem 6-8 minutter, efter tykkelse. Afkøl i koldt vand.
Rist rødbederne i smør på en pande. Riv skallen fint af citronen. Skyl og hak timian.
Dryp honning og citronskal over rødbederne, og ryst panden godt. Krydr med salt, peber og friskhakket timian, og drys nøddeflager over. Hæld kogende vand over gulerødderne, så de bliver varme.
Brun kanten af bøfferne, og steg dem derefter i smør eller olie i ca. 4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Servér bøfferne med grøntsager, sauce og evt. små kartofler.

Tip!

Køb evt. en god færdiglavet fond til saucen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek Christensen