Kalvemørbrad a la saltimbocca
6. august 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Saltimbocca er en italiensk ret, hvor kalvekød pakkes ind i parmaskinke og frisk salvie. Her bliver kødet serveret med en kraftfuld vinaigrette og frisk ruccola.
Ingredienser
Udstyr
kødsnor
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 160°. Brun kalvemørbraden godt af i lidt olie på en pande. Læg mørbraden i et ovnfast fad, krydr godt med salt og peber, og steg den i ovnen i 15-20 minutter, eller til centrumtemperaturen er ca. 52° (brug et stegetermometer).
Læg parmaskinke på køkkenbordet, taglagt lidt ind over hinanden, og læg 1 salvieblad på hver skive. Rul den ovnstegte mørbrad ind i skinken, og bind kødsnor omkring.
Brun parmaskinken af på panden, til den er blevet let sprød og har taget lidt farve. Lad mørbraden hvile i 5 minutter på et fad. Gem endelig kødsaften fra fadet!
Pil og hak skalotteløg fint. Bland olie og eddike, tilsæt løg, og smag til med salt, peber og lidt honning. Hæld saften, der er sivet ud af kødet, op i vinaigretten.
Fjern kødsnoren, og skær mørbraden ud i lige store stykker. Stil kødet på højkant på et serveringsfad.
Skyl og tør rucolaen, og fordel den oven på kødet. Hæld lidt af vinaigretten henover, og drys evt. med lidt parmesanflager. Servér med brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på saltimbocca