Lammesteg med spæde grøntsager

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Lammekølle er forårsbebuderen over dem alle og kan tilberedes på utallige måder. Her får du en af de klassiske måder, hvor kødet stort set passer sig selv.

Ingredienser

Udstyr

kødsnor

Sådan gør du

Gnid lammet let med citron. Skær huller i skindet, og skær en lomme helt ind i kødet, til du kommer ind til benet. Følg benet med kniven til begge sider, så du får en lomme mellem ben og kød.
Knus ⅔ plukket rosmarin og salt i en morter. Tilsæt pillet hvidløg og olivenolie, og knus det med. Stop denne blanding ind i de huller, du har lavet i skindet, og ind i lommen langs benet.
Krydr overfladen på lammekøllen med salt og lidt plukket rosmarin. Bind med kødsnor nogle ekstra rosmarinkviste rundt om køllen.
Beklæd en bradepande med bagepapir, og læg lammet i den. Steg den i ovnen ved 225°, og vend køllen ca. hver halve time, til den er færdig. Lammekøllen skal stege ca. ½ time pr. kg.
Skrub gulerødder og kartofler. Knæk enderne af aspargesene, og vend aspargesene med olie. Læg gulerødder, kartofler og asparges på bagepapir i et ovnfad, og krydr med salt og timiankviste.
Sæt fadet ind i ovnen sammen med lammekøllen i den sidste halve time af køllens stegetid.
Tag lammekølle og grøntsager ud af ovnen, og lad gerne kødet trække 15 minutter inden servering. Servér med de spæde grønsager til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar