Kalvemørbrad med krydderurterasp og grøntsager
15. marts 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Drop den varme sauce, og servér i stedet en mild persillecreme til måltidet, der med sin klare grønne farve lyser flot op på bordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen fint af citronen. Skyl og tør krydderurter, og blend dem sammen med rasp, citronskal og salt i en blender eller foodprocessor. Bred blandingen ud på en tallerken, så den kan tørre lidt.
Tænd ovnen på 180°. Afpuds mørbraden for fedt og sener, og dup kødet tørt. Brun mørbraden på alle sider i olie og smør på en pande. Krydr med salt og peber, og læg mørbraden i et ovnfad. Steg den i ovnen i ca. 20 minutter, til centrumtemperaturen er 55° (brug et stegetermometer). Tag mørbraden ud, og lad den hvile i 10 minutter.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Knæk den nederste, træede ende af alle asparges. Skræl de hvide asparges, og skyl de grønne. Skær begge typer asparges i mindre stykker.
Skyl og tør spinaten. Pil blade og tråde af majskolberne, og skær majskornene af med en kokkekniv.
Steg de hvide asparges i smør på en pande i ca. 4 minutter. Tilsæt de grønne asparges og majskorn, og steg i yderligere 2 minutter. Tilsæt spinat, og lad den falde let sammen. Krydr med salt og peber.
Blend cremefraiche, sennep, honning og skyllet persille i en blender til en lysegrøn creme. Krydr med salt og peber.
Drys den stegte kalvemørbrad med krydderurterasp, og skær den i skiver. Servér med kartofler, smørristede grøntsager og persillecreme.
Tip!
Hvide asparges har en sejere struktur end de grønne og kræver derfor lidt længere tids tilberedning.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk