Spæde grøntsager med rygeostcreme
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
De spæde grøntsager serveres i små urtepotter med rygeostcreme – en munter servering, der sætter skub i samtalen ved bordet.
Ingredienser
Udstyr
seks små potter af ler (eller andre små portionsskåle)
Sådan gør du
Rist ymerdrys i hasselnøddeolie på en pande, til det er sprødt. Tag panden af varmen, og vend ymerdrysset sammen med maltmel.
Rens radiser og gulerødder. Lad toppen sidde på (fjern visne blade).
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker. Vend forsigtigt rygeost i med en ske, og smag til med salt og peber.
Anret rygeostcremen i små potter eller skåle. Stik radiser og gulerødder ned i cremen.
Dæk den hvide creme med hasselnøddedrys, og pynt med rød skovsyre eller dild.
Tip!
Maltmel laves typisk af spirede hvedekerner, som er tørret og ristet. Ristningen giver en let sødlig og bitter smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk