Kalveculotte med bønnesalat og bulgur

En mør kalveculotte er god til fredagsgæster, eller når du vil forkæle familien. I stedet for at servere stegen med sauce og kartofler, kan du som her lave en fyldig bønnesalat og bulgur med pesto. Det er en skøn kombination!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Læg kalveculotten i en bradepande, og rids fedtkanten i tern.
Pil hvidløg, og knus dem i en morter sammen med fennikelfrø. Riv citronskallen fint, og bland den sammen med hvidløg og fennikelfrø i morteren.
Tilsæt salt, peber og olie, og bland godt. Smør krydderblandingen på kødet. Lad det gerne marinere ½ time på køkkenbordet.
Steg kødet i ovnen i ca. 30 minutter. Lad det hvile i 10 minutter, og skær det herefter i tynde skiver.
Skyl og nip bønnerne. Damp dem i letsaltet, kogende vand i 5-6 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl dem i koldt vand.
Pil løget, og skær det i tynde både. Hak purløg fint. Vend de dampede bønner med løg og purløg. Hæld olivenolie over, og bland godt.
Skyl og tør persillen. Blend persille, hvidløg, mandler og olie sammen i en blender eller foodprocessor. Tilsæt evt. mere olie, hvis konsistensen er for fast.
Kog bulgur efter anvisningen på pakken. Vend den kogte bulgur sammen med pestoen, og servér til kalveculotte og bønnesalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 24. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck