Grønne frikadeller med kål og bulgur
16. marts 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En portion plantebaserede frikadeller er et fint alternativ til de sædvanlige frikadeller med hakket kalv og flæsk. Servér de vegetariske frikadeller sammen med en fyldig salat, eller spis dem som pålæg på et stykke rugbrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl bulgur i koldt vand, og kog den i en gryde efter anvisningen på emballagen. Afdryp, og afkøl let.
Pil og hak løget fint. Optø ærterne. Skyl og snit hvidkål meget fint.
Rør kogt bulgur sammen med løg, ærter, kål, æg, mozzarella og mel, og krydr med rosmarin, salt og peber.
Form farsen til 8 flade frikadeller. Steg dem i rigeligt olie på en pande i 6-7 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk