Jordbærmarmelade

Lav din egen jordbærmarmelade af friske bær på bare 20 minutter – det er super nemt, og smagen er virkelig skøn!

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i grove stykker med en skarp kniv.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Bland jordbær, vaniljekorn, de to slags sukker og citronsaft i en gryde, og lad det koge i ca. 10 minutter, til bærrene er møre.
Fjern eventuelle urenheder i overfladen med en ske.
Hæld marmeladen på et rent, skoldet glas, sæt låg på, og lad det køle af. Opbevar marmeladen i køleskabet.

Tip!

Foretrækker du en marmelade uden store jordbærstykker i, så giv den en hurtig tur med stavblenderen, før du hælder den på glas. Så får marmeladen en fin og glat konsistens, som især børn er vilde med.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft