Jordbærmarmelade med rabarber og vanilje
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Prøv denne hjemmelavede jordbærmarmelade med rabarber og vanilje, der smager fantastisk til pandekager, scones eller nybagte boller.
Ingredienser
Udstyr
tre rene, skoldede sylteglas
Sådan gør du
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarte. Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm.
Bland jordbær, rabarber og syltesukker i en stor gryde.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, den tomme vaniljestang og vand ned i gryden.
Bring det forsigtigt i kog, og lad det småkoge i 5-10 minutter. Skum urenheder fra overfladen af med en ske undervejs.
Smag marmeladen til, måske trænger den til lidt mere sukker.
Hæld den herefter på rene, skoldede glas, mens den stadig er varm. Skru låg på glassene, og sæt dem straks i køleskabet.
Tip!
Med syltesukker er det nemt at koge en lille portion syltetøj, når man har bær i overskud. Det bliver hurtigt spist, så derfor er konserveringsmiddel overflødigt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Grundopskrift på rabarbersaft med vanilje
Se mange flere opskrifter på hjemmelavet marmelade i vores marmelade-tema!