Hvid bønnesuppe med italiensk bacon

Servér bønnesuppen med panchetta og godt brød til – så har du et fyldigt, nemt og mættende måltid.

Bemærk: Udblødning, bønner: Natten over. Kogetid: I alt 1 time og 15 minutter.

Ingredienser

Udstyr

kødsnor

Sådan gør du

Udblød bønnerne i en skål med koldt vand natten over.
Skyl bønnerne, og kog dem i usaltet vand med et laurbærblad under låg i 40 minutter. Hæld vandet fra, og fjern bladet.
Skræl kartofler, og skær i tern. Rens og hak bladselleri. Pil og hak løg og hvidløg. Steg det hele i rigeligt olivenolie i en stor gryde.
Skær pancetta i tynde strimler, og lad dem stege med under omrøring i 5-10 minutter. Det skal ikke tage farve.
Tilsæt bouillon, kogte bønner og timiankviste. Lad suppen simre under låg i ca. 30 minutter.
Rist mandler gyldne i olie og salt på en pande. Hak dem groft, og bland med plukket oregano og citronsaft.
Fjern timiankvistene, og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber, og servér med ristede mandler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP