Toscansk bønnesuppe
18. april 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Den italienske klassiker smager endnu bedre, hvis den får lov at overnatte i køleskabet og først bliver serveret dagen efter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl gulerødderne, rens bladsellerien, og skær dem begge i små tern.
Svits løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i olie i en gryde sammen med bacon, til baconen er blevet lidt gylden. Hæld bouillonen over, og tilsæt laurbærblade og timian. Lad det simre i 30 minutter.
Halvér cherrytomaterne, og skær brødet i små stykker. Hæld tomater og brød i gryden sammen med begge slags bønner. Lad suppen simre i yderligere 30 minutter.
Hak palmekålen fint, og lad den koge med i de sidste 15 minutter af kogetiden. Smag til med salt, peber og citronsaft, og servér med godt brød.
Tip!
Suppen skal simre i en time i alt, og det er den tid, der får retten til at få sin gode dybe smag, så her skal du ikke springe over, hvor gærdet er lavest.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk