Ribollita – toscansk bønnesuppe
27. februar 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Den toscanske suppe er fyldt med masser af grøntsager og smagfulde borlottibønner, der giver en dejlig konsistens og god mæthedsfornemmelse.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring bouillonen i kog i en gryde.
Pil og hak løget. Rens svampene, og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Skyl bladsellerien, og skær den i tynde skiver.
Hæld alle grøntsagerne i gryden, kog op, og lad det simre i 10 minutter.
Skyl savojkålen, og riv bladene i mindre stykker. Hæld dem i gryden sammen med de hakkede tomater og bønner, og kog i yderligere et par minutter. Smag til med salt og peber.
Servér suppen med lidt pesto på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk