Hjemmelavet gnocchi

Italiensk gnocchi er en slags pasta baseret på kartoffelmos, og de er sjove og ret nemme at lave fra bunden. De ligger let i maven og kan serveres med alle de typer saucer, man normalt bruger til pasta.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog de uskrællede kartofler møre i usaltet vand (lav tomatsaucen imens, se trin 7). Pil dem, mens de er varme – hold dem dem med et viskestykke, så du ikke brænder dig.
Læg melet i en bunke på bordet, og bland det med salt og peber. Mos de varme kartofler hen over melet – brug helst en kartoffelpresser, der ligner en stor hvidløgspresser, det giver den mest luftige mos. Eller brug en almindelig kartoffelmoser, og mos kartoflerne i en skål først. Lav en lille fordybning i mos og mel, som du slår ægget ud i.
Ælt forsigtigt kartoffelmosen med æg og mel til en blød og sammenhængende dej. Tilsæt ekstra mel, hvis dejen ikke hænger ordentligt sammen. Ælt ikke for meget.
Rens bord og fingre. Drys bordet med mel, og skær dejen i 5 stykker. Rul forsigtigt 1 stykke ud ad gangen til en lang pølse.
Skær straks pølsen i stykker. Skær hurtigt, og sørg for, at stykkerne ikke rører hinanden og klistrer sammen. Drys løbende mel på bordet. Fortsæt med at rulle ud og skære, til al dejen er formet og skåret ud.
Kog gnocchierne i en stor gryde med letsaltet vand ad 2 omgange. Tag dem op med en hulske, når de kommer op til overfladen.
Pil og hak hvidløg. Skær tomater i tern. Lad tomater og løg simre i olie på en stor pande ved lav varme, til tomater er kogt lidt ud. Tilsæt grofthakket basilikum, og smag til med salt og peber.
Vend gnocchierne i saucen, og servér i 6 dybe tallerkener. Drys med parmesan.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek