Hjemmelavet gnocchi med svampe og hasselnødder
27. april 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Kan du ikke beslutte, om du er mest vild med pasta eller kartoffelmos? Gnocchi kombinerer de to, og resultatet smager fantastisk. Lær at lave din gnocchi fra bunden, og servér den med svampe og løg.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog de uskrællede kartofler møre i usaltet vand. Pil dem, mens de er varme – hold dem med et viskestykke, så du ikke brænder dig. Mos kartoflerne fint, gerne med en kartoffelpresser, og lad mosen køle lidt af. Skyl og hak timian fint, og bland det sammen med kartoffelmosen. Sigt mel og salt i kartoffelmosen, og bland det forsigtigt sammen. Lav et hul i midten af dejen. Slå ægget ud i hullet. Pisk det ind i dejen med en gaffel. Ælt dejen færdig med hænderne. Den skal ikke klistre, men være blød.
Rul dejen til 2 cm tykke lange pølser på et meldrysset bord. Skær dem i små stykker til gnocchi på ca. 1 cm. Tryk forsigtigt med en gaffel på begge sider af stykkerne, så de får små striber.
Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt lidt gnocchi ad gangen. Kog dem, indtil de flyder ovenpå. Lad dem koge i yderligere 5 minutter, og fisk dem forsigtigt op med en hulske.
Steg gnocchi i smør på en pande i ca. 2 minutter på hver side.
Pil løg, og skær det i mindre stykker. Steg løg, balsamico og sukker i 10 g smør i en gryde på lav varme i 10 minutter, så løgene karamelliseres. Rør rundt jævnligt.
Pil hvidløg, og hak det fint. Skyl rosmarin, og hak det fint. Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Steg hvidløg, rosmarin og champignoner på en pande i 5 minutter. Krydr svampene med salt og peber. Hak hasselnødderne groft.
Servér gnocchi med svampe og karamelliserede løg. Drys nødder og friskrevet parmesan over retten. Pynt evt. med skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk