Hjemmelavet gnocchi med citronsmør
15. maj 2020
af
Skovdal Nordic.
Foto: Skovdal Nordic
Gnocchi er en italiensk pastatype med kartoffel, der er dejligt blød og chewy. Det er egentlig ret nemt at lave fra bunden, men det tager lidt tid at lave det velkendte takkede mønster – det kan selvfølgelig undlades.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og kog dem møre. Mos dem, og tilsæt æggeblomme, mens mosen stadig er lun, og rør rundt.
Tilsæt mel, salt og olivenolie, og rør. Når gnoccidejen er elastisk, ruller du den ud til lange stænger, der er ca. 3 cm brede.
Skær dem i stykker på 2 cm. Kør en gaffel over hvert stykke hele vejen rundt, så det får et rillet mønster.
Kog gnocchierne i kogende vand i 4 minutter.
Smelt smørret, uden at det bruner, og riv citronskal ned i gryden. Lad smørret småsimre, imens pastaen koges.
Servér gnocci med citronsmør og lidt grønt på toppen.
Tip!
Savner du mere tilbehør, kan du riste 200 g parmaskine og toppe retten med og evt. også lave en grøn salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk