Gnocchi med ramsløgspesto
30. juli 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Gnocchi er Italiens svar på dumplings. De små, buttede kartoffelpastaer kan både koges og steges og er geniale som en selvstændig ret eller tilbehør til kød og fisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl kartoflerne, og kog dem med skræl på i usaltet vand i 20-25 minutter, til de er helt møre. Afdryp og afkøl let.
Skrab skrællen af, og skær kartoflerne i mindre stykker. Pres dem igennem et dørslag eller en kartoffelpresser. Afkøl helt.
Bland kartoflerne med de to meltyper og salt i en skål. Tilsæt lidt ad gangen, og ælt til en ensartet dej.
Del dejen i mindre portioner, rul dem ud i fingertykke pølser, og skær dem i stykker a 1 cm. Rul dem over en gaffel med et let tryk, så de får fine riller.
Kog gnocchierne i saltet vand i 2-3 minutter, til de kommer op til overfladen.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Skyl ramsløgsbladene, og pil hvidløget. Kør alle ingredienserne – undtagen citronen – til pesto i en minihakker. Smag til med citronsaft.
Afdryp gnocchierne (gem lidt af kogevandet),og vend dem sammen med pestoen på en pande. Varm godt igennem, og tilsæt lidt af kogevandet til en cremet konsistens. Sérver straks med friskrevet parmesan på toppen.
Tip!
Skal der hurtigt mad på bordet, kan du købe færdige gnocchi.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på hjemmelavet ramsløgspesto
Powered by Froala Editor