Hjemmelavet chinabox med tun, rejer og grøntsager

Denne hjemmelavede chinabox er fyldt med fisk og friske grøntsager – glem alt om friturestegt kød og olierede nudler, som den traditionelle boks byder på.

Ingredienser

Sådan gør du

Steg tunen på en meget varm pande i 3 minutter på hver side. Den skal stadig være rå i midten.
Hæld kogende vand over de frosne edamamebønner i en skål. Halvér agurken, skræl kinaradise og gulerødder, og snit grøntsagerne i lange strimler, gerne på et mandolinjern eller et almindeligt rivejern.
Bland grøntsagsstrimlerne, og anret dem i portionsskåle. Drys med hakket koriander.
Rul arket med tang sammen, og klip det i smalle strimler med en saks hen over salaten i skålene. Skær den stegte tun i skiver, og læg dem oven på salaten sammen med rejerne.
Hæld friskpresset limesaft og sesamolie over, og drys med sesamfrø.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck