Salat med frisk tun
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Fersk tun giver en helt anden frisk og saftig oplevelse end dåsetun, og det kan tydeligt smages i denne lækre salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun tunen hurtigt på begge sider i olie på en pande ved høj varme – den skal være rød indeni. Krydr med salt og peber, og lad den hvile på en tallerken.
Skyl og tør salaten. Bryd den i store stykker. Skyl og halvér tomaterne. Pil løget, og skær det i skiver.
Nip bønnerne, og kog dem 4 minutter i letsaltet vand. Afkøl under koldt vand i en sigte, og afdryp.
Rør olie og eddike sammen med finthakket hvidløg. Vend salaten og alle grøntsagerne grundigt med dressingen, og smag til med salt og peber.
Skær eller bryd tunen i mundrette stykker, og fordel dem mellem salaten. Drys oliven på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk