Salat med frisk tun

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Fersk tun giver en helt anden frisk og saftig oplevelse end dåsetun, og det kan tydeligt smages i denne lækre salat.

Ingredienser

Sådan gør du

Brun tunen hurtigt på begge sider i olie på en pande ved høj varme – den skal være rød indeni. Krydr med salt og peber, og lad den hvile på en tallerken.
Skyl og tør salaten. Bryd den i store stykker. Skyl og halvér tomaterne. Pil løget, og skær det i skiver.
Nip bønnerne, og kog dem 4 minutter i letsaltet vand. Afkøl under koldt vand i en sigte, og afdryp.
Rør olie og eddike sammen med finthakket hvidløg. Vend salaten og alle grøntsagerne grundigt med dressingen, og smag til med salt og peber.
Skær eller bryd tunen i mundrette stykker, og fordel dem mellem salaten. Drys oliven på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar