Thaisuppe med laks, rejer og sprøde grøntsager
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Thaisuppen indeholder rød karry, der giver en spicy og lækker smag – og så er den både hurtig og nem at lave.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Skær bladselleri i tynde skiver. Skær forårsløg i tynde skiver og sukkerærter i 3-4 stykker på tværs. Snit salaten fint.
Kog nudlerne som angivet på emballagen, og lad dem dryppe af i en sigte.
Kog bouillon op med kokosmælk i en gryde, og pisk karrypastaen ud i suppen.
Skær laksen i store tern på ca. 3 x 3 cm. Læg laks, gulerødder og selleri i suppen, og kog det meget forsigtigt i 2 minutter, så laksen ikke smuldrer. Smag suppen til med fiskesauce, sukker og limesaft imens.
Tilsæt rejer, forårsløg og sukkerærter lige inden servering. Fordel nudler og salat i suppeskåle. Hæld suppen over, drys med grofthakket koriander, og servér med det samme, evt. med brød som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk