Wok med rejer og grøntsager
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Det tager ikke lang tid at tilberede denne wok, men rejerne skal have lov at marinere i et par timer, så de får en rigtig god smag.
Bemærk
Rejerne skal marinere i 2-3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil det yderste lag af citrongræsset, skær enderne af, og snit resten af stilken fint. Hak hvidløg og ingefær. Riv limeskallen, og pres saften.
Rør citrongræs, hvidløg, ingefær, limeskal, limesaft, soja, chilisauce og sesamolie sammen. Vend rejerne i marinaden, og lad dem stå 2-3 timer på køl.
Skær broccoli og blomkål i mindre stykker. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Rens forårsløgene, og skær forårsløg og ærter i tynde strimler. Snit spidskålen fint.
Rist cashewnødderne gyldne på en varm pande med lidt sesamolie.
Opvarm en wokpande med lidt af marinaden fra rejerne. Steg rejerne lidt ad gangen i 2-3 minutter, og læg dem til side, efterhånden som de er færdige. Hæld lidt mere marinade i panden, og steg grøntsagerne lidt ad gangen i 1-2 minutter.
Læg rejerne tilbage i wokken sammen med grøntsagerne, og varm det hele igennem.
Vend cashewnødder, friskhakket mynte og koriander i retten, og server straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på wok med grøntsager