Helstegt ørred med speltsalat

Helstegt ørred er lækker sommermad, der passer perfekt på grillen! Servér med en frisk og nem speltsalat.

Bemærk: Ovntid: Ca. 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og tør fisken ind- og udvendigt. Hak timian, rosmarin og hvidløg groft, og bland det med olien. Skær citronen i skiver.
Skær 3 snit på tværs i fisken, og læg den i en bradepande. Fyld krydderiblanding og citron ind i fisken, og lad den stå på køl i 30 minutter.
Steg fisken i ovnen ved 200º i 30 minutter.
Kog speltkernerne i rigeligt, letsaltet vand i 15-20 minutter. Overhæld dem med rindende koldt vand i en sigte.
Skyl og hak persillen. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er let gyldne.
Bland speltkernerne med rosiner, persille og pinjekerner, og top med smuldret feta.
Rør citronsaft og olivenolie sammen, og krydr med salt og peber. Hæld dressingen over speltsalaten, og server som tilbehør til den ovnstegte fisk.

Tip!

I stedet for at ovnstege fisken kan du stege den på havegrillen (15 minutter på hver side).

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Jakob Helbig