Helstegt rødspætte med grøn sommersalat
11. august 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Helstegt rødspætte er indbegrebet at sommerferie. Køb den direkte fra kutteren, eller smut forbi din lokale fiskehandler.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens fiskene for nakkeblod. Skyl og tør fiskene.
Hæld rugmel ud på en tallerken, og vend fiskene deri. Steg fiskene i smør og olie på en stor, varm pande i 4-6 minutter på hver side, eller til de er akkurat tilberedt. Krydr med salt.
Skyl og hak purløget fint, og pisk det sammen med rygeost, kærnemælk og mayonnaise i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
Skyl salaten, og pluk den groft. Skyl radiser og agurker, og pil løget. Skær det hele i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern.
Skyl og hak purløg fint. Anret salaten på et fad, og top med radiser, agurk, løg, dressing og purløg.
Servér helstegt rødspætte med salat, nye kartofler og citron til at dryppe over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk