Helstegt kylling med flødekartofler

En ægte mormorservering med mør og saftig kylling og de lækreste flødekartofler med parmesan. Mums!

Bemærk
Tag kyllingen ud af køleskabet mindst 30 minutter før tilberedning.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Gnid kyllingen med olie, salt og peber, og sæt den på en rist med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt.
Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver, gerne med et mandolinjern.
Fordel skiverne i et ovnfast fad. Rør fløde, friskrevet parmesan, friskrevet muskatnød, timianblade, salt og peber sammen i en skål, og hæld blandingen over kartoflerne.
Sæt fadet i ovnen i 40 minutter (sammen med kyllingen),til overfladen er flot gylden.
Skyl og tør salaten. Servér den helstegte kylling med flødekartofler og grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
4. juli 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar