Speltsalat med andebryst, appelsin og figner
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Denne fyldige måltidssalat fungerer godt på julefrokostbordet eller som en let aftensmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl speltkernerne med koldt vand i en sigte. Kog dem i 20 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem køle af.
Tænd ovnen på 200°. Snit skindsiden på andebrysterne, og gnid dem med salt. Læg dem i en bradepande, og steg dem i ovnen i 25 minutter, eller til de er netop gennemstegte. Lad dem hvile tildækket i 10 minutter.
Skyl og tør babyspinat og rucola. Skyl fignerne, og skær dem i kvarte. Skær skrællen af appelsinen, og skær appelsinkødet i tern. Hak valnødderne groft.
Pisk sennep, kirsebæreddike og honning sammen i en skål. Tilsæt olien lidt efter lidt, mens du pisker videre. Smag til med salt og peber.
Anret babyspinat og rucola på tallerkener. Fordel speltkernerne ovenpå. Top med figner, appelsin og valnødder. Slut af med tynde skiver af andebryst.
Hæld honningdressing ud over salatanretningerne, og servér straks.
Tip!
Har du valnøddeolie i huset, kan du bruge det i dressingen i stedet for olivenolie. Det giver en ekstra god smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk