Andebryst og mellemøstlig speltsalat

Andebryst hører ikke kun julen til, og med en krydret speltsalat som tilbehør, får du en superlækker middagsret. Krydderiblandingen dukkah giver retten et mellemøstligt præg.

Ingredienser

Sådan gør du

Blend alle ingredienser i en foodprocessor, indtil konsistensen ligner groft salt. Rist dukkah gyldent på en tør pande.
Ryst alle ingredienser til dressingen sammen i et glas med låg.
Kog speltkerner efter anvisningen på pakken. Lad dem køle lidt af.
Skræl appelsinerne, og skær frugtkødet i skiver. Pil rødløget, og hak det fint. Skær dadler i skiver, og bland med appelsin og løg i en skål. Skyl grønkålen; pluk bladene fra stilkene, og snit dem fint.
Massér dressingen ind i grønkålen, så bladene bliver bløde. Bland grønkål, appelsiner, rødløg og dadler med de kogte speltkerner. Drys med dukkah.
Rids skindet på andebrystfileterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg kødet på skindsiden i smør på en pande, til skindet er sprødt.
Vend andebrystfileterne, og steg i 5 minutter, til de er let rosa indeni. Lad kødet hvile i 10 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
16. juli 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar