Helstegt rødspætte med smørsauce
25. maj 2023
af
Nadia Mathiasen.
Foto: Columbus Leth
En helstegt rødspætte hører til blandt favoritterne fra kategorien mormormad. Her er den klassiske smørsauce piftet op med en blanding af skalotteløg, hvidløg, kapers, pinjekerner og balsamicoeddike.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rødspætterne for nakkeblod. Skyl rødspætterne med koldt vand, og dup dem næsten tørre med køkkenrulle.
Hæld rugmel ud på en tallerken, og vend rødspætterne heri. Steg dem herefter i olie og smør på en stor pande i ca. 4 minutter på hver side, til de lige akkurat er gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Pil og hak skalotteløg fint. Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Pluk og hak krydderurterne. Rist pinjekernerne let på en tør pande, og sæt dem til side.
Brun smørret i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt skalotteløg, hvidløg og kapers. Smag til med balsamicoeddike og peber, og vend til sidst krydderurter og pinjekerner i.
Servér de helstegte rødspætter med italiensk smørsauce og kogte nye kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk