Helstegt kylling og rissalat med bønner og artiskokhjerter

En saftig kylling med hvidløg, citron og chili er et festfyrværkeri af smagsindtryk.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingen på et bræt med ryggen opad. Skær eller klip ned langs begge sider af rygsøjlen, og fjern rygsøjlen. Vend kyllingen, og åbn den. Skær et snit nederst ved halsen, og bræk eller vrid kyllingen op, så brystbenet komme til syne. Brug fingeren til at løsnebenet i begge sider.
Læg den åbne kylling i en bradepande med skindsiden opad.
Krydr med salt og peber. Pres saften af 1 citron udover. Skær den anden citron i skiver, skær hvidløg og chili i tynde skiver, og fordel dem oven på kyllingen. Krydr med oregano, og hæld olivenolie og hvidvin over kyllingen.
Steg kyllingen i ovnen i ca. 40 minutter, til den er gylden og gennemstegt. Når du stikker med en gaffel på det tykkeste sted, skal kødsaften være klar, ikke rødlig.
Kog risene efter pakkens anvisning. Nip og skyl bønnerne. Lad dem dampe sammen med risene i gryden i de sidste 5 minutter af risenes kogetid. Hæld vandet fra gryden, og hold ris og bønner varme.
Lad artiskokhjerterne dryppe af, skær dem i kvarte, og vend dem med grofthakket basilikum, ris og bønner. Servér straks som tilbehør til kyllingen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Jakob Helbig