Helstegt kylling med hvidløg og citron

Helstegt kylling med hvidløg og citron er en nem og lækker ret, fyldt med smag. Langtidsstegt kylling bliver både saftig og mør, og endnu bedre, så passer den helt sig selv!

Bemærk
Ovntid: 2½-3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær eller klip rygbenet af kyllingen, og kassér det. Læg kyllingen på en bradepande med bagepapir, og spred den ud som en sommerfugl.
Krydr med fennikelfrø, salt og peber. Vask citroner godt, skær dem i tynde skiver, og fordel dem på kyllingen.
Skær fenniklerne i skiver, pil hvidløgsfeddene, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Læg dem på fadet rundt om kyllingen.
Steg kyllingen i ovnen ved 125° i 2½-3 timer.
Anret kyllingen med citron, fennikel og hvidløg.
Servér fx med grøn salat og stegte kartofler.

Tip!

Du kan sagtens stege små kartofler i bradepanden sammen med kyllingen. De skal stege med i ca. 1 time.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
21. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar