Helstegt kylling med bagt ratatouille

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Den traditionelle provencalske grøntsagsret ratatouille er et fantastisk tilbehør til saftigt kyllingekød. Du kan også vælge at skære alle ingredienserne i tern og lade dem simre i en stor gryde.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Rør smørret med timian, rosmarin, salt og peber. Løsn forsigtigt kyllingeskindet fra kødet, og skub halvdelen af smørret ind under skindet med fingrene. Gnub det resterende smør ud på kyllingens skind, og bind evt. benene sammen med kødsnor. Har du kviste af timian eller rosmarin, kan du bruge dem som pynt.
Læg kyllingen i et ovnfast fad, og steg den i ovnen i ca. 1 time, indtil skindet er sprødt, og kødet er gennemstegt.
Pil og hak løget fint, og pres hvidløgsfeddene. Svits løgene i olie på en dyb pande, der kan tåle at komme i ovnen.
Tilsæt tomater fra dåse og tomatpuré. Tilsæt også timian og rosmarin, og smag til med salt og peber.
Lad tomatsaucen simre, mens du renser og skærer squash, aubergine og peberfrugt ud i ca. ½ cm tykke skiver.
Tag panden af varmen, og anret grøntsagsskiverne skiftevis langs kanten af panden. Fortsæt rundt i ring, indtil du når midten, og al tomatsaucen er dækket. Hæld olivenolie over panden i en tynd stråle, og drys med salt og peber.
Sæt panden i ovnen i 30 minutter, indtil grøntsagerne er møre og gyldne. Servér med kylling og lunet brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar