Rissalat med bønner og laks
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Med både ris, laks, edamamebønner og sesam sender denne salat tankerne mod østlige himmelstrøg. Det siger man ikke nej tak til!
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl risene, kom dem i en gryde, og dæk med vand. Kog risene i ca. 30 minutter.
Bræk de træede ender af aspargesene, og kog dem med i vandet med risene de sidste 3 minutter af kogetiden.
Kog edamamebønnerne med i vandet de sidste 2 minutter af kogetiden. Hæld vandet fra. Hæld koldt vand over ris, asparges og edamamebønner, til de er afkølede.
Skyl agurken, halvér den, og fjern kernerne. Skær den i tynde skiver. Rens forårsløgene, og skær dem i skiver.
Fordel ris, asparges, edamamebønner, agurk og forårsløg på et stort fad. Hak krydderurter. Drys krydderurter og ristede sesamfrø ud over salaten.
Pluk laksen i mindre stykker (brug fingrene eller 2 gafler). Vend laksen rundt i salaten, eller anret den ovenpå.
Pres saften af citronen. Rør citronsaft, risvineddike, sesamolie og purløg sammen, og hæld dressingen ud over salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk