Hakkebøf med bløde løg, grønkålssalat og rødbeder

Her er den klassiske hakkebøf med bløde løg peppet op med en sprød og lækker grønkålssalat med bagte rødbeder som tilbehør. Det giver en sundere ret, der stadig smager så godt!

Bemærk: Ovntid, rødbeder: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl rødbederne, men skræl dem ikke. Læg rødbederne i en bradepande, og bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er møre.
Gnid skrællen af rødbederne, og skær dem i grove tern. Skyl linserne under koldt vand i en sigte. Kog dem i letsaltet vand i 15 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
Halvér granatæblet, og pil kernerne ud. Skyl, rib og hak grønkålen fint. Bland grønkålen sammen med rødbedetern, linser og granatæblekerner.
Rør olivenolie sammen med æbleeddike, salt og peber. Hæld dressingen over grønkålssalaten, og bland godt.
Form kødet til hakkebøffer, og krydr dem med peber. Smelt smørret på en pande, og lad det bruse af. Steg hakkebøfferne i 4-5 minutter på hver side.
Pil løgene, skær dem i tynde ringe, og steg dem bløde på panden. Tilsæt evt. lidt mere smør.
Anret salaten på tallerkener, læg en bøf med løg ovenpå, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 11. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck