Bløde havreboller
26. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Med både havregryn, solsikkekerner og groft speltmel får disse boller et godt bid, mens de samtidig er bløde og luftige.
Bemærk
Hævetid: I alt 2 timer
Ingredienser
Udstyr
1 bageform eller bradepande, 33 x 23 cm
Sådan gør du
Hæld vand og mælk i en røreskål, og opløs gæren i væsken. Tilsæt sukker, salt, æg, havregryn og solsikkekerner, og rør sammen.
Tilsæt speltmel, 350 g hvedemel og blødt smør, og ælt dejen grundigt på en røremaskine. Tilsæt de sidste 50 g hvedemel lidt ad gangen, til dejen er glat og ensartet – dejen skal æltes i 8-10 minutter i alt, og må gerne være en smule klistret.
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 30 minutter.
Læg bagepapir i bageformen. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 12 stykker. Tag lidt olie på fingrene, og form dejen til runde boller. Fordel bollerne i formen, dæk dem til, og lad dem efterhæve til dobbeltstørrelse i 1½ time.
Tænd ovnen på 200°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys dem med havregryn.
Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist, og servér dem lune og friskbagte.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk