Bløde sandwichboller
11. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
De bløde smør- og æggeholdige boller er lækre både til burgere og sandwich. Her har vi lagt dem sammen med salat, grønt og skinke, men servér dem også gerne med en mør hakkebøf og en god kryddermayonnaise.
Bemærk
Hævetid: 10½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælken, til den er lillefingervarm. Smuldr gæren i den lune mælk, og rør rundt, til den er opløst. Tilsæt sukker og æg, og rør det sammen. Tilsæt manitobamel og salt, og ælt dejen sammen på en røremaskine ved lav hastighed i 2-3 minutter.
Skær smørret i små tern, og tilsæt dem til dejen lidt ad gangen, mens røremaskinen kører. Skru op for hastigheden, når alt smørret er inkorporeret, og ælt dejen i 8-10 minutter, til den er blank, blød og føles fedtet.
Dæk dejen med et rent viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Fjern viskestykket, og dæk i stedet skålen med husholdningsfilm og et låg. Lad dejen hæve på køl i mindst 8 timer.
Tag dejen ud fra køl, og del den i 8-9 lige store stykker. Form dejstykkerne til runde boller, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og tryk dem let flade. Dæk bagepladen med et rent og fugtigt viskestykke, og lad bollerne hæve ved stuetemperatur i 2 timer.
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg sammen med lidt salt, pensl bollerne med æggeblandingen, og drys med sesamfrø.
Sæt bollerne ind i ovnen, og skru straks ovntemperaturen ned til 180°. Bag bollerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl bollerne let, og servér dem lune og friskbagte, evt. lagt sammen med salat, rødløg, tomat og skinke.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk