Grillet oksefilet med spicy grønt og nudler

Grillet oksefilet med spicy grønt og nudler. Kødet er snittet lidt og penslet med chilisauce, så det får en sprød og spicy overflade.

Ingredienser

Sådan gør du

1Hak hvidløg, chili, koriander og limeskal groft. Pres saften af limefrugten. Blend hvidløg, chili, koriander og limeskal med limesaft og eddike i en blender til en fin puré.
2Smag til med fiskesauce og sukker, indtil der er god balance imellem stærkt og sødt.
3Læg nudlerne i blød i kogende vand i ca. 10 minutter, indtil de er møre. Hæld nudlerne i en sigte, så vandet kan dryppe af.
4Skræl gulerødder og bladselleri, og snit dem i fine strimler eller skiver. Skær skallen af melonen, og snit melonen i tynde skiver på et mandolinjern eller med en tyndskræller.
5Vend grøntsager og melon sammen med koriander-lime-dressing, og lad det trække i 5 minutter.
6Rids kødet let i overfladen med en skarp kniv, så chilipastaen kan trække ned i kødet. Smør derefter kødet med chilipasta, og drys med lidt salt.
7Steg det på en varm grill eller pande i 2 minutter på hver side, kødet må godt blive lidt mørkt, det er chilipastaen, der karamelliserer. Lad det trække i 2 minutter.
8Skær kødet i skiver, eller servér bøffen hel. Pluk bladene af basilikum og mynte, og skyl og snit forårsløg og kål fint.
9Anret det grillede kød med marinerede grøntsager og nudler. Drys med krydderurter og forårsløg, og servér med kål og limefrugt skåret i halve.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 8. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth